Biografin om Muhammad ibn Abdullah

Biografin om Profeten Muhammad ibn Abdullah. Lär känna den man som många pratar om men få känner...

5 november 2010

Sammanfattning

Det här var den politiska situation som rådde i Medina vid Profetens ankomst. I Mecka, 500 km från Medina, fanns ytterligare ett ständigt hot, islams ärkefiende; Quraish. I Quraish händer hade muslimerna utsatts för tortyr, trakasserier, svält, bojkott och terror, vilket var resultatet av det psykiska krig som pågått i tio år. När muslimerna emigrerat till Medina hade deras mark, rikedomar och ägor tagits i beslag, deras fruar hade fängslats och de lägsta samhällsmedborgarna torterades brutalt. Quraish främsta plan var dock att skada Profeten. Quraish utnyttjade deras höga position som temporär ledare i arabien och sin religiösa överlägsenhet (eftersom de vårdade den Heliga byggnaden (Kabah) till att tillsammans med araberna bojkotta Medinaborna socialt och ekonomiskt.


Muhammed al-Ghazali sa; ’Det rådde en krigsstämning mellan tyrannerna i Mecka och muslimerna i deras hemvist. Det är dumdristigt att lägga skulden på muslimerna för de hemska konsekvenser som blev följden av den fejd som pågått mellan dem länge.’

Det enda val muslimerna i Medina hade varit att lägga beslag på tyrannernas rikedomar, utmäta ett passande straff och ge igen på ett sätt som skulle få de otrogna att sluta bete sig dåraktigt mot muslimerna och det dem höll heligt.

Detta var en kort genomgång av de motgångar Profeten mötte och de svåra problem han förväntades att lösa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar