Biografin om Muhammad ibn Abdullah

Biografin om Profeten Muhammad ibn Abdullah. Lär känna den man som många pratar om men få känner...

21 oktober 2010

Det första ’Aqabah löftet (pledge)


Efter att de sex Medinaborna omfamnat islam åkte de tillbaka till sitt folk för att sprida budskapet. Året därpå kom alla utom Jabir bin ’Abdullah bin Reyab tillbaka tillsammans med ytterligare sju Medinabor;

1.     Dhakwan bin ‘Abd Al-Qais, från Khazraj.
2.     Mu‘adh bin Al-Harith, Ibn ‘Afra, från Khazraj.
3.     ‘Ubadah bin As-Samit, från Khazraj.
4.     Yazeed bin Tha‘labah, från Khazraj.
5.     ‘Al-‘Abbas bin ‘Ubadah bin Nadalah, från Khazraj.
6.     Abol Haitham bin At-Taihan, från Aws.
7.     ‘Uwaim bin Sa‘idah, från Aws.

De bekände sin tro på Muhammed som Profet och avlade en ed; ”Vi kommer inte dyrka andra än Allah; vi kommer inte stjäla, inte begå äktenskapsbrott, inte döda våra barn, inte baktala, inte avsiktligt hitta på osanningar och vi kommer inte vara dig olydig i rättvisa frågor.”

”För den som uppfyller detta, väntar Allahs belöning; och för den som försummar något av det och sedan drabbas av olycka i detta liv, kan det visa sig vara en soning i nästkommande liv; och om synden förblir gömd för människornas ögon och ingen sorg tillkommer honom, då ligger det hos Allah. Han kanske förlåter honom, eller så gör Han det inte.”

Under samma tid berättade Allahs sändebud för muslimerna om en dröm han haft. ”Det har visats för mig i en dröm platsen för vår hijrah. En plats med dadelträd, mellan de två bergen, de två steniga områdena.” Muslimerna började nu utvandra till Yathrib/Medina, även Abo Bakr förberedde sig för att resa. Profeten bad hon ändrade sina planer när han sa; ”Vänta ett tag för även jag hoppas på att få resa.” Abo Bakr sa; ”Förväntar du dig verkligen det?” ”Ja” svarade Profeten tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar